tiistai 13. joulukuuta 2011

Luukku 13

Torttuvinkkejä

Eilen oli puhetta pipareista, joten puhutaan nyt joulutortuista :). Moni on varmaan kokeillut tehdä torttuja luumuhillon sijaan vaikkapa omenahillolla. Kaikki kun eivät luumun mausta tykkää. Itsekin olen tehnyt omenaisia torttuja ja vaikka luumuhillo on se perinteisin, kyllä omenakin on lähes yhtä hyvä vaihtoehto. Tai ainakin kivaa vaihtelua.

Tein tänään torttuja, joihin laitoin hillojen sijaan vaniljarahkaa. Sitä Valion valmiiksi maustettua vaniljarahkaa. Sain vinkin viime Jouluna ystävältäni ja päätinkin, että voisin testata vaniljarahkan lisäksi myös sitruuna-limerahkan. Vanilja toki sopii jouluun, saa nähdä miten tuo sitruuna sitten.. Laitan huomenna kuvan rahkaisasta joulutortusta omaan blogiini (Elämän kukkaset). Tähän en nyt kuvaa lisää, koska kameran piuha on hukassa, pahoittelut. Löydän sen varmasti huomiseksi ;). Mutta ei kun kaikki nyt vaan testaamaan tuota rahkavaihtoehtoa ja kokeilkaa laittaa sitä rahkaa myös kolmionmallisten torttujen sisään.

Torttuja voi myös tehdä rullana. Eli levitä hilloa/rahkaa tms koko levyn päälle tasaisesti ja kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta ympyröitä, nipistä taitekohdat umpeen, voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 10 min. Sama ihana maku, eri muoto.




kuva Googlen kuvahausta

Ei kommentteja: